Alles over Antwerpen

nieuws over Lokaal

Iftar: aan de langste tafel

Heerlijk om samen met duizenden andere aan de langste tafel voor Iftar te mogen zitten. Pure gezelligheid en warmte in Borgerhout.

Revalidatieweide: herstellen in de natuur

Samen met burgemeester Dieter Wouters en schepenen Rit Luyckx en Katrin Kempenaers bezocht ik de Revalidatieweide in Wuustwezel. Dankzij voormalig triatleet Marc Herremans, Jan Ruts en Lotte De Vet, een groep fantastische vrijwilligers en privépartners kunnen kinderen met een fysieke of mentale beperking revalideren in de prachtige Kempense natuur. Want iedereen heeft recht op goede zorgen en een vrijetijdsbeleving op maat! Ik ga alvast in het parlementaan de slag  met de bekommernissen van deze organisatie.

Nultolerantie voor geweld tegen hulpverleners

Met cd&v Antwerpen gaan we voor een nultolerantie voor geweld tegen veiligheidsberoepen. Tijdens oudejaarsnacht in Antwerpen is nog maar eens gebleken dat we dit hoog op de politieke agenda moeten zetten. Toen werd onder meer een MUG onderweg naar een interventie bestookt door een groepje heethoofden. Mensen die instaan voor onze veiligheid, verdienen ons allergrootste respect. 

Wist je dat... je als student op bijzondere Antwerpse plaatsen kan studeren?

Januari staat gelijk aan studenten die boven de boeken hangen en proberen om zoveel mogelijk leerstof tot zich te nemen. Het is vaak een slopende periode met veel stress. Om het studeren zo aangenaam mogelijk te maken biedt Study360 rustige en vaak ook bijzondere studeerplekken aan. Zo kan je studeren in het kasteel Rivierenhof, het Mas of het Rubenshuis in Antwerpen.

Erkende sportclub staat op straat

Tijdens de Antwerpse gemeenteraad stelde ik de vraag hoe het zo ver kon komen dat kickboksclub ASA Namsaknoi op straat staat? De erkende sportvereniging zwerft al jaren rond maar de 100 leden hebben nu letterlijk geen dak meer boven hun hoofd. Voorlopig is er een tijdelijke oplossing maar op lange termijn otnbreekt perspectief.

Hand in hand met Borsbeek

Gisterenavond keurden we de fusie tussen de stad en Borsbeek goed. Het vrijwilllige huwelijk is voor beide partijen een grote meerwaarde. Borsbeek kan beroep doen op onze expertise rond stedelijk thema's als armoede, terwijl wij van Borsbeek kunnen leren hoe een warm en nabij bestuur aan te bieden. Of zoals Borsbeek het zelf verwoord: 'Borsbeek kiest voor een dorp vol leven dankzij een grotere stad.'

Op stap met de riksja!

Vandaag testte ik samen met cd&v collega Katrien Schryvers de riksja: een elektrische fiets met vooraan twee zitplaatsen voor minder mobiele mensen. Dat deden we in Antwerpen bij AXIvzw waar Luc De Rooms 12 riksja inzet. De riksja is vooral bedoeld voor oudere mensen uit woonzorgcentra of mensen met een beperking. De chauffeur is steeds een vrijwilliger. Hiervoor kan oprichter Luc De Rooms beroep doen op een mooie groep aan mensen die graag deze minder mobiele mensen een leuke uitstap bezorgt.  

Deep Nudes onder de aandacht

Elk jaar opnieuw voer ik samen met Vrouw en Maatschappij actie tegen geweld op vrouwen. Dit jaar vragen we met de Wittelintjesactie aandacht voor deepnudes, een verontrustende nieuwe vorm van online seksueel geweld tegenover vrouwen. Met behulp van artificiële intelligentie kan elke onschuldige foto of video omgevormd worden tot een naaktbeeld. Dit online fenomeen heeft voor slachtoffers vaak offline zware gevolgen.

Een nieuwe lasafdeling voor Don Bosco in Hoboken

Samen met Paul Van Tigchelt, minister van de Noordzee en Jinnih Beels, Antwerps schepen van onderwijs, opende ik de vernieuwde lasafdeling van de school Don Bosco Hoboken. De studierichting mechanica levert al sinds 1947 echte vakmensen af. Met deze inovatieve lasafdeling ontwikkelen leerlingen competenties en vaardigheden die de ganse metaalverwerkende industrie ten goede komt.