Erkende sportclub staat op straat

Publicatiedatum

Tags

Lokaal

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Tijdens de Antwerpse gemeenteraad stelde ik de vraag hoe het zo ver kon komen dat kickboksclub ASA Namsaknoi op straat staat? De erkende sportvereniging zwerft al jaren rond maar de 100 leden hebben nu letterlijk geen dak meer boven hun hoofd. Voorlopig is er een tijdelijke oplossing maar op lange termijn otnbreekt perspectief.

Zaterdag 2 december trainden ze een laatste keer in een locatie van Kras Noord. Maar daar kwam ook weer een einde aan en de club staat nu letterlijk op straat. Zo dreigen een grote groep jongeren hun sport te moeten opgeven. Jongeren die daar tot vier keer per week komen en die uitlaatklep echt nodig hebben.  

De begeleiders zijn ook bijzonder ongerust dat hun pupillen nu geen regelmaat meer zullen hebben en terug op straat gaan rondhangen. Bijzonder jammer want de club biedt naast het sportieve luik ook verschillende randactiviteiten aan voor jongeren en volwassenen. Ze gaan hun trainingen voorlopig aanbieden vanuit een school in Merksem. Maar vanaf de zomervakantie moeten ze opnieuw op zoek naar ene oplossing.

Hoe is het zo ver kunnen komen?  

Daarom vroeg ik tijdens de gemeenteraad of er ooit gezocht werd naar een oplossing voor hun huisvesting? Is er voor sportverenigingen eigenlijk voldoende infrastructuur? 

 Lees meer op gva en facebookpagina van de club

Nieuws

Fraude en misbruik bij OCMW’s vragen kordate aanpak en bestraffing

De voorbije maanden maakte ik namens cd&v deel uit van een werkgroep binnen het parlement over het vermoeden van fraude bij het OCMW van Anderlecht. Er werden hoorzittingen georganiseerd waarin de betrokken diensten gehoord werden over de problematiek. Hieruit hebben we de nodige conclusies getrokken en voorstellen uitgewerkt om fraude en misbruik hard aan te pakken. Want dit schaadt het vertrouwen in de overheid, het OCMW is oorspronkelijk een solidariteitsmechanisme voor wie steun nodig heeft, maar misbruiken en vriendjespolitiek halen het draagvlak voor deze solidariteit onderuit.

Mijn voorstel om het sociaal tarief te hervormen sluit werkende mensen niet langer uit

Vandaag werd in de plenaire zitting van de Kamer een voorstel van Nahima Lanjri (cd&v) goedgekeurd om het sociaal energietarief te hervormen tot een rechtvaardiger getrapt systeem. Het huidige sociaal tarief is een elektriciteits- en/of aardgasprijs die aanzienlijk lager ligt dan een commercieel tarief en bedoeld voor personen of gezinnen die bepaalde uitkeringen ontvangen.

Je kind blijft fiscaal ten laste zolang het niet meer dan 21.840 euro verdient als jobstudent

Het fiscaal plafond voor studentenarbeid werd verhoogd. Tot nu toe lag de grens voor een kind van een samenwonend koppel op ruim 8 500 euro per jaar, voor dat van een alleenstaande op 10 800 euro. Studenten mogen voortaan ruim dubbel zoveel verdienen (21 840 euro) zonder fiscale gevolgen voor de ouders.