Erkende sportclub staat op straat

Publicatiedatum

Tags

Lokaal

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Tijdens de Antwerpse gemeenteraad stelde ik de vraag hoe het zo ver kon komen dat kickboksclub ASA Namsaknoi op straat staat? De erkende sportvereniging zwerft al jaren rond maar de 100 leden hebben nu letterlijk geen dak meer boven hun hoofd. Voorlopig is er een tijdelijke oplossing maar op lange termijn otnbreekt perspectief.

Zaterdag 2 december trainden ze een laatste keer in een locatie van Kras Noord. Maar daar kwam ook weer een einde aan en de club staat nu letterlijk op straat. Zo dreigen een grote groep jongeren hun sport te moeten opgeven. Jongeren die daar tot vier keer per week komen en die uitlaatklep echt nodig hebben.  

De begeleiders zijn ook bijzonder ongerust dat hun pupillen nu geen regelmaat meer zullen hebben en terug op straat gaan rondhangen. Bijzonder jammer want de club biedt naast het sportieve luik ook verschillende randactiviteiten aan voor jongeren en volwassenen. Ze gaan hun trainingen voorlopig aanbieden vanuit een school in Merksem. Maar vanaf de zomervakantie moeten ze opnieuw op zoek naar ene oplossing.

Hoe is het zo ver kunnen komen?  

Daarom vroeg ik tijdens de gemeenteraad of er ooit gezocht werd naar een oplossing voor hun huisvesting? Is er voor sportverenigingen eigenlijk voldoende infrastructuur? 

 Lees meer op gva en facebookpagina van de club

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!