Werk en gezin

Gepubliceerd

Deel dit standpunt

Een eenvoudigere procedure voor de aanvraag van je ouderschapsverlof is nodig. Het huidige systeem is té complex, waardoor er ongewild problemen ontstaan voor de aanvrager. 

Mama’s die vroeger bevallen dan voorzien, verliezen vaak enkele dagen moederschapsrust, als ze de week voor de bevalling nog niet in moederschapsrust waren. Terwijl moeders die op de uitgerekende datum bevallen wel hun volledige moederschapsrust kunnen opnemen. Om deze ongelijkheid weg te werken diende ik een nieuw wetsvoorstel in. 

Dankzij mijn wetsvoorstel werd het rouwverlof uitgebreid van 3 naar 10 dagen voor wie een kind of partner verliest. Het recht op rouwverlof werd ook opgensteld voor pleegouders in het kader van langdurige pleegzorg.

Mantelzorgers kunnen voortaan drie maanden voltijds mantelzorgverlof opnemen per zorgbehoevend familielid of kennis. Dat is twee maanden extra dan wat voorheen mogelijk was. Mantelzorgers krijgen nu meer tijd, vrijheid en flexibiliteit voor hun zorg.

Mama's krijgen altijd recht op 15 weken zwangerschapsrust ook indien ze vlak voor de geboorte ziek of werkloosheid werden. 

Het geboorteverlof voor vaders en meemoeders werd uitgebreid van 10 naar 20 dagen. Dit geldt zowel voor werknemers, zelfstandigen als voor ambtenaren.

We voerden het klein verlet voor vaccinatie, ook wel het vaccinatieverlof in. Werknemers kunnen zo vrijaf nemen met behoud van loon om zich van en naar het vaccinatiecentrum te begeven voor een inenting tegen COVID-19. Het vaccinatieverlof werd ook uitgebreid zodat ouders of voogden van minderjarige inwonende kinderen en kinderen met een handicap ook afwezig kunnen zijn van hun werk om met hun kind naar het vaccinatiecentrum te gaan.

Verplicht thuiswerken met kinderen? Niet simpel! Daarom zorgden we voor bijkomend corona-ouderschapsverlof voor àlle ouders met kinderen tot 12 jaar en kinderen met een handicap. 

Gerelateerde standpunten