Antwerpen

Gepubliceerd

Deel dit standpunt

De stad Antwerpen gaat eindelijk dak- en thuislozen tellen. Al 2,5 jaar stel ik hier vragen over in de gemeenteraad. Eindelijk is het zover:  vanaf oktober 2023 wordt er werk gemaakt om dak- en thuislozen in kaart te brengen. De resultaten moeten de stad helpen bij een gerichter beleid rond dak-en thuisloosheid.

Samen met de collega’s van de cd&v Orry, Linda, Wilfried en Wim heb ik opnieuw actie gevoerd tegen het verminderen van de dienstverlening aan de Antwerpse stadsloketten. Wij vinden dat de stad te veel inzet op het digitale. Niet iedereen kan of wil mee in een verplichte digitale wereld.
 

Ik lanceerde verschillende voorstellen om het dak- en thuislozenbeleid in de stad te verbeteren. Zo ging de stad in op mijn vraag om meer middelen vrij te maken voor meer privacy voor cliënten in de stedelijke opvang van dak -en thuislozen. Het gaat o.a. over het plaatsen van scheidingswanden in grote slaapzalen. Ook werd mijn voorstel om deel te nemen aan een onderzoek om het aantal dak- en thuislozen in de stad in kaart te brengen ter harte genomen door het stadsbestuur.

De Stad Antwerpen wordt een partner van de European Disability Card. Door deel te nemen aan het project engageert de stad zich om de kaart actief te promoten en personen met een handicap te helpen om de kaart aan te vragen. Ik ben tevreden dat de stad eindelijk inging op mijn voorstel.

Voortaan kunnen gokkantoren die gelegen zijn in de buurt van scholen of andere plaatsen waar minderjarigen of verslaafden komen, niet langer convenanten verlengen of nieuwe afsluiten met de stad Antwerpen. Na jarenlang aandringen gaat de stad eindelijk in op onze vraag om gokkantoren ver weg te houden van plaatsen waar jongeren komen.

Bekijk hier ook een video van mijn jaaroverzicht 2021:

 

Gerelateerde standpunten