nieuws over Wonen

Wist je dat...er sinds februari een premie is voor werken aan gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw?

Wil je als verhuurder aan een woonmaatschappij het dak of een gascondensatieketel vervangen? Dan kan je vanaf 1 februari 2024 beroep doen op een aanvullende premie. Ook eigenaar-bewoners die behoren tot de laagste en middelste inkomenscategorie kunnen voor gemeenschappelijke delen of bepaalde collectieve installaties van een appartementsgebouw een aanvullende premie aanvragen. 

Wist je dat... ook huurders recht hebben op een korting op onroerende voorheffing?

Wie een huis huurt kan onder bepaalde voorwaarden een vermindering krijgen op de onroerende voorheffing van die woning. Als een huurder bijvoorbeeld twee of meer kinderen ten laste heeft of wanneer een gezinslid een handicap heeft, kan hij aanspraak maken op de vermindering van de onroerende voorheffing.

We moeten opnieuw weer écht naar het stadsloket kunnen gaan

Samen met de collega’s van de cd&v Orry, Linda, Wilfried en Wim heb ik opnieuw actie gevoerd tegen het verminderen van de dienstverlening aan de Antwerpse stadloketten. Wij vinden dat de stad te veel inzet op het digitale. Wij willen dat mensen opnieuw meer naar het loket zelf kunnen gaan met hun vragen en problemen.

PizzaDays maakte het wat bont in Sint-Andries

Het evenement “PizzaDays” vond plaats op donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei 2023. Dat onze stad bruist vind ik prima, maar dit evenement van vier dagen bracht blijkbaar heel wat overlast met zich mee. Zo schreven buurtbewoners burgemeester De Wever en fractieleiders aan met verschillende klachten.

Prijzen woonzorgcentra gaan door het dak

De dagprijzen in de woonzorgcentra in de stad gaan vanaf 1 mei met 8 procent omhoog. De hardnekkige inflatie heeft ook een stevige impact op het Zorgbedrijf. Een zorgeloze oude dag in het woonzorgcentrum wordt zo voor vele ouderen een utopie. Ik vroeg schepen Van Doesburg naar flankerende maatregelen vanuit de stad.