PizzaDays maakte het wat bont in Sint-Andries

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Het evenement “PizzaDays” vond plaats op donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei 2023. Dat onze stad bruist vind ik prima, maar dit evenement van vier dagen bracht blijkbaar heel wat overlast met zich mee. Zo schreven buurtbewoners burgemeester De Wever en fractieleiders aan met verschillende klachten.

De buurtbewoners waren immers niet op de hoogte van dit meerdaags evenement. Ook was er serieuze geluidsoverlast en dit tot laat in de nacht. De muziek is pas stilgelegd nadat de Blauwe lijn werd gebeld. Er bleef ook een hoop afval achter op het plein.

 

Maandag vroeg ik burgemeester Bart De Wever in de gemeenteraad naar een reactie op deze klachten en naar het verloop van dit evenement. De burgemeester gaf toe dat er inderdaad heel wat misgelopen is en hij is op dit moment niet bereid hen volgend jaar opnieuw een vergunning te geven. Ik heb de organisatoren gevraagd om zeker met de buurtbewoners het gesprek verder aan te gaan, want ik heb natuurlijk graag dat onze stad leeft, maar de buurt moet het kunnen dragen en liefst van al actief betrokken worden.

 

Herbeluister de commissie hier.

 

Lees artikel Gazet van Antwerpen hier.

 

Lees artikel Het Laatste Nieuws hier.

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!