Prijzen woonzorgcentra gaan door het dak

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

De dagprijzen in de woonzorgcentra in de stad gaan vanaf 1 mei met 8 procent omhoog. De hardnekkige inflatie heeft ook een stevige impact op het Zorgbedrijf. Een zorgeloze oude dag in het woonzorgcentrum wordt zo voor vele ouderen een utopie. Ik vroeg schepen Van Doesburg naar flankerende maatregelen vanuit de stad.

Steeds meer mensen durven amper de rekening van het woonzorgcentrum te openen. Het hoge kostenplaatje voor een kamer in het rusthuis, wordt nog duurder. Gemiddeld gaat het om zo'n maandelijkse verhoging van 140 à 150 euro per bewoner. Deze sterke stijging van de dagprijzen zijn het gevolg van een economische realiteit waarin we ons vandaag bevinden. Aan de hoge inflatie kunnen we op lokaal vlak weinig veranderen,  maar ondersteunende maatregelen van uit de stad zijn wel meer dan welkom. 

We vroegen schepen Van Doesburg dan ook om initiatieven te nemen voor al deze senioren die in de problemen komen. Helaas liet de schepen verstaan dat we vanuit de stad geen extra ondersteuning voor de bewoners van woonzorgcentra moeten verwachten. De schepen wees naar andere beleidsniveaus om actie te ondernemen. Het is bijzonder jammer dat de schepen niet meer betrokkenheid toont als het gaat om Antwerpenaars die zich zorgen maken over hun oude dag.

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!