Nieuws

Onveiligheidsgevoel in Antwerpse parken kan niet door de beugel

Op de gemeenteraad gisterenavond benadrukte ik het belang van veiligheid in onze stadsparken. Ik maakte dit statement samen met districtraadsleden Vincent Gysels en Annelies Toelen.

EDC gestemd in Europees Parlement

De European Disability Card is gisteren gestemd in het Europese parlement. Binnen de Kamer heb ik deze EDC-kaart en vooral de mensen erachter, steeds gesteund. Dankzij de twee resoluties die ik indiende ervaren mensen met een beperking minder drempels op het werk en in hun vrije tijd. Want iedereen heeft recht op werkbaar werk en een vrijetijdsbeleving op maat.

Verkiezingscongres: de eindsprint naar 9 juni is ingezet!

Zo'n vijftig dagen voor de verkiezingen staat er steevast het verkiezingscongres op het programma. Het moment waarop de leden van de partij hun goedkeuring uitspreken over het kiesprogramma. Kies voor wat écht telt: uw welzijn, uw geld en uw veiligheid. Kies zekerheid!

Mijn bewondering voor het CAW

Mijn bewondering voor het Antwerpse CAW-team! Het is een prachtige organisatie die gezinnen, die het erg moeilijk hebben, een veilig onderkomen biedt. Ze helpen mensen in een kwetsbare situatie zoals bij persoonlijke problemen, wanneer je je mentaal onwel voelt of je hebt problemen thuis, dan kan je er steeds terecht voor ondersteuning op maat. Je vindt CAW’s in heel Vlaanderen en Brussel en waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Het echte veldwerk, daar is moed voor nodig.

Automatische financiële ondersteuning als je je partner verliest

Wie jonger is dan 50 en zijn of haar partner verliest, zal binnenkort automatisch financieel ondersteund worden. Een vraag die ik vorig jaar al stelde aan minister Lalieux! De ombudsman maakte intussen dezelfde bedenking waarop de minister eindelijk overging tot actie.

Wist je dat... met de trein rijden goedkoper wordt?

Heb je een treinabonnement nodig om naar je werk te gaan? Dan is je werkgever sinds kort verplicht om niet langer 56% maar 71,8% te bekostigen van je abonnement. De Nationale Arbeidsraad (NAR) heeft dit beslist begin april en het parlement spreekt zich op 18 april hierover uit.

Als je levensloos kindje geboren wordt, heb je recht op rust

Als Kamerlid diende ik een wetsvoorstel dat ouders van levenloos geboren kinderen na een zwangerschapsduur van minimaal 140 dagen (20 weken) de mogelijkheid geeft om moederschapsrust en geboorteverlof op te nemen. Ook het rouwverlof bij het verlies van een kind wil ik verlengd zien van 10 tot 20 dagen.

Antwerpen: is dit het dan?

Deze legislatuur zijn we gestart met een voorzichtige onthouding op het bestuursakkoord van de Antwerpse coalitie. Want in het bestuursakkoord stonden aardig wat die ook in ons cd&v-verkiezingsprogramma stonden. Maar het perspectief voor een groenere, mobielere, verkeersveiligere, properdere stad dat werd geschetst aan het begin van de legislatuur, zien we niet.

De nieuwe pensioenwet: goed maar niet goed genoeg.

De Kamer keurde de nieuwe pensioenhervorming goed. Ben ik helemaal tevreden?
Neen, de regering had de kookpotten nog iets langer op het vuur mogen houden. Het gerecht is niet helemaal klaar.

Mijn maand maart in beeld

De maand maart luidt steevast de lente in. Dit jaar is maart ook voor mij de start van een belangrijke periode: het begin van de nationale verkiezingscampagne. Samen met mijn team ben ik nu volop bezig aan de voorbereiding. Helpende handen zijn nog altijd meer dan welkom.