Wist je dat... met de trein rijden goedkoper wordt?

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Heb je een treinabonnement nodig om naar je werk te gaan? Dan is je werkgever sinds kort verplicht om niet langer 56% maar 71,8% te bekostigen van je abonnement. De Nationale Arbeidsraad (NAR) heeft dit beslist begin april en het parlement spreekt zich op 18 april hierover uit.

Volgens Cao nr. 19 moeten werkgevers een deel van het treinabonnement (voor woon-werkverkeer) terugbetalen. Hiervoor bestaan twee systemen:

  • Ten eerste heb je de derdebetalersregeleing waarbij de werkgever minstens 80 procent van het abonnement bekostigt. De overige 20 procent wordt dan bijgepast door de overheid. 43% van de werknemers geniet van deze regeling.
  • In het tweede systeem komt de overheid niet tussen. Werkgevers moeten in dit geval vanaf nu dus  71,8 procent betalen en dat geldt voor 44% van de treinreizigers. Daarnaast komt de federale overheid voortaan tussen voor 7,5 procent van de prijs van het abonnement.

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://businessam.be/trein-werk-pendelt-minder-voor-betalen/

 

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!