Huisartsen trekken aan de alarmbel

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Nu de griep, corona en andere infecties volop aan hun opmars bezig zijn, wenden veel zieken zich tot hun huisarts. Hoewel sommige werkgevers soepeler zijn, moet je in de meeste bedrijven binnen de 2 dagen uw ziektebriefje binnenbrengen. Dus worden huisartsen nu overspoeld met zieken die snel een ziektebriefje nodig hebben, de telefoon staat roodgloeiend, hun wachtkamers lopen vol. En daarom trekken de huisartsen aan de alarmbel.  Want door de enorme toevloed aan zieken is het voor huisartsen gewoon niet mogelijk om iedereen onmiddellijk te ontvangen. Er moet snel een oplossing komen.

Sinds kort (28 november) is het al niet meer nodig om een ziektebriefje binnen te brengen voor 1 dag afwezigheid en dit tot driemaal op een jaar. Deze maatregel is nog maar pas ingegaan en moet op termijn geëvalueerd worden. Nadien kan bekeken worden of we verder moeten versoepelen.

Wel moeten we huisartsen beter ondersteunen en hun administratieve taken verlichten zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaak die medisch is. Zo zal het beroep van huisarts eindelijk hervormd moeten worden. Maar, op korte termijn moeten we zorgen voor een snelle, tijdelijke oplossing en inzetten op teleconsultaties en werknemers ook meer tijd geven om een ziektebriefje binnen te brengen. Dit in overleg met Domus Medica en de sociale partners. Op deze punten hamerde ik tijdens mijn tussenkomst in de Kamer!

 

 

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!