Hand in hand met Borsbeek

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Gisterenavond keurden we de fusie tussen de stad en Borsbeek goed. Het vrijwilllige huwelijk is voor beide partijen een grote meerwaarde. Borsbeek kan beroep doen op onze expertise rond stedelijk thema's als armoede, terwijl wij van Borsbeek kunnen leren hoe een warm en nabij bestuur aan te bieden. Of zoals Borsbeek het zelf verwoord: 'Borsbeek kiest voor een dorp vol leven dankzij een grotere stad.'

De fusie is een feit. Borsbeek wordt het 10e district van de stad Antwerpen. Tijdens de gemeenteraad ging ik dieper in op de vele voordelen die deze fusie met zich meebrengt. Zo is er eerst en vooral de vrijwillige handreiking vanuit Borsbeek. Borsbeek stond voor de enorme uitdaging om de leefbaarheid en toekomst van haar inwoners te kunnen garanderen. Door de tanende bestuurskracht en precaire financiële toestand dreigde het dorp terug te vallen op de louter wettelijke taken. Maar inwoners hebben meer nodig dan dat van hun lokaal bestuur. 

Voor Borsbeek en ook de stad schept de fusie kansen. Een stad kan zaken die een kleine gemeente niet kan, met meer expertise en steun. Borsbeek heeft ook die grootstedelijke problemen waar onze kennis en kunde meer dan welkom zijn. Denk aan de armoede-uitdaging, met name de evolutie van de kinderarmoede.

Wij op onze beurt kunnen dan weer leren van Borsbeek. De nabijheid van de dienstverlening met een warm onthaal, is iets waar de stad dringend aan moet werken. Maanden wachten op een afspraak voor iets dat op 5min. toegelicht kan zijn, hoeft niet zo complex gemanaged te worden. Dat bewijst ook Borsbeek op dit moment elke dag. Koester dat, behoud dat en herneem dat in al onze districten.

Voor meer info kan u terecht op borsbeekfusie en vrtnws

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!