Wist je dat... je sinds kort recht hebt op 5 dagen zorgverlof?

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Wist je dat je sinds kort recht hebt op 5 dagen zorgverlof?  Niet alleen als werknemer, ook als ambtenaar. Die dagen worden wel in mindering gebracht van je 10 dagen verlof om dwingende redenen en zijn normaal gezien niet vergoed. Dat het geeft je wel ruimte om thuis te zijn als het nodig is. Een ziek kind, een ongeval of waterschade aan je huis, dan kan het werk wel even wachten. 

Statutaire medewerkers krijgen het recht om afwezig te zijn van het werk om dwingende redenen. Maar wat zijn nu dringende redenen? Hier vallen onvoorziene situaties onder buiten de werkomgeving waar je hulp noodzakelijk is. Zoals een boom die door een storm op je woonst gevallen is of een kind dat ziek is. Dan verwittig je je werkgever. En die kan je mogelijks om een bewijs vragen. Neem je het verlof voor dringende redenen op als zorgverlof voor een familielid dat je steun nodig heeft, dan moet je een bewijs leveren aan je werkgever. Voor meer info je terecht op de website van RVA.

De regeling geldt nu ook voor Vlaamse ambtenaren. Meer info kan je vinden op de website van VVSG.

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!