Rosette en Bruno de pleegouders der pleegouders

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Je thuis delen, verrijkt je leven. Rosette Liekens en haar man Bruno Demey belichamen het motto van Pleegzorg Vlaanderen. Zij vangen al 44 jaar pleegkinderen op en verwelkomden 65 kinderen in hun warm nest voor een korte of langere periode. Ik ging met hen in dialoog over hun bezorgdheden als ervaren pleegouders.

Rosette gaf me een klare kijk op de rechten die pleegouders vragen om nog beter voor hun pleegkinderen te kunnen zorgen. Afgelopen jaren zorgde ik onder meer voor een uitbreiding van het pleegouderverlof. Van 6 dagen gaan pleegouders stelselmatig naar een uitbreiding van 17 weken pleegzorgverlof. Maar Rosette maakte me duidelijk dat er nog werk aan de winkel is. 

In Vlaanderen zijn er vandaag meer dan 9.000 pleegkinderen verdeeld over meer dan 7.000 gezinnen. En de wachtlijst dikt flink aan. Daarom moeten we drempels wegwerken voor pleeggezinnen zodat elk kind kan opgevangen worden in een warme gezin als het thuis even of voor lange tijd moeilijk gaat.

Dank je wel Rosette en Bruno om jullie ervaringen te delen. Ik ga alvast aan de slag met al jullie vragen om zo pleegouders meer te ondersteunen en vooral de behoeften van het kind centraal te stellen.

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!