Op stap met de riksja!

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Vandaag testte ik samen met cd&v collega Katrien Schryvers de riksja: een elektrische fiets met vooraan twee zitplaatsen voor minder mobiele mensen. Dat deden we in Antwerpen bij AXIvzw waar Luc De Rooms 12 riksja inzet. De riksja is vooral bedoeld voor oudere mensen uit woonzorgcentra of mensen met een beperking. De chauffeur is steeds een vrijwilliger. Hiervoor kan oprichter Luc De Rooms beroep doen op een mooie groep aan mensen die graag deze minder mobiele mensen een leuke uitstap bezorgt.  

Tijdens mijn bezoek legde ik meteen de link naar mijn strijd voor rolstoeldeelfietsen in Antwerpen. Net als jij en ik zouden ook minder mobiele mensen aan deelmobiliteit moeten kunnen deelnemen. Waarom geen rolstoeldeelfietsen aan het centraal station? Dan kan een familie op stap met de grootmoeder die wat minder te been is zonder meteen naar de auto te moeten grijpen. De riksja's en de rolstoeldeelfietsen zouden elkaar mooi kunnen aanvullen in de behoeften van mensen die minder mobiel zijn .

Al sinds 2020 leg ik deze vraag regelmatig op het bureau van Antwerps schepen Karim Bachar.  Hij bevestigt dat dit een zeer waardevol initiatief is en dat er inderdaad veel vraag is naar zo een vorm van deelmobiliteit. Maar helaas blijft het voorlopig een dode letter, graag over tot actie!

Lees meer over mijn strijd voor rolstoeldeelfietsen. 

Luc De Rooms: oprichter van AXIvzw

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!