Hogere kilometervergoeding voor vrijwilligers

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Ook vrijwilligers zullen de verhoogde kilometervergoeding krijgen. Dit bevestigde minister Vandenbroucke aan mij in de commissie sociale zaken als antwoord op mijn vraag. Zo wordt een administratieve vergetelheid weggewerkt.

Zo zullen vrijwilligers een eenmalige verhoging van de kilometervergoeding van 0,4020 krijgen. Dit met een terugwerkende kracht voor de periode van 1 maart 2022 tot 30 juni. Daarnaast zal de kilometervergoeding voor vrijwilligers vanaf 1 oktober 2022, elk trimister aangepast worden aan de schommelingen in brandstofprijzen. Daarvoor werd dit éénmaal per jaar aangepast.

Tot slot zal dit ook expliciet opgenomen worden in de vrijwilligerswet. Hiervoor is er een wetsontwerp in voorbereiding, zodat dit voor iedereen eenduidig is. Ik ben blij dat dit wordt rechtgezet, want we waarderen en respecteren allemaal het werk van de vrijwilligers en dit moet zich dan ook uiten in een correcte vergoeding.

Lees er meer over in Het Nieuwsblad.

Lees mijn volledige vraag hier. (Pg. 1-2)

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!