Extra ouderschapsverlof tijdens coronamaatregelen

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Thuiswerken met kinderen? Niet simpel! Daarom zorgt minister Nathalie Muylle voor bijkomend ouderschapsverlof voor àlle ouders met kinderen tot 12 jaar en kinderen met een handicap. Van 1 mei tot 30 juni kunnen ouders met akkoord van de werkgever dit extra ouderschapsverlof opnemen, bovenop het gewone ouderschapsverlof. Wie al ouderschapsverlof had voorzien in mei of juni in een andere regeling, verliest dat niet ! Dat ouderschapsverlof wordt vervangen door het corona-ouderschapsverlof. De bedragen van dat extra-corona-ouderschapsverlof liggen ook hoger. Ouders  krijgen daarvoor 580 euro per maand bij halftijds ouderschapsverlof en 232 euro per maand als één dag per week ouderschapsverlof wordt genomen. Ook pleegouders hebben nood aan extra verlof in deze periode. En ook zij hebben dat extra ouderschapsverlof nu gekregen. Ik heb zwaar mijn schouders gezet onder die verloven.

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!