Dienstverlening van de Pensioendienst moet beter

Publicatiedatum

Tags

Pensioenen

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

De federale pensioendienst heeft zijn diensten teruggebracht als gevolg van de vergrijzing van zijn eigen personeelsbestand en de toename van het aantal gepensioneerden. Dit heeft geleid tot verminderde toegang tot pensioendiensten en informatie, vooral voor digitaalarme personen. De complexiteit van pensioendossiers wordt ook genoemd als een reden voor de verminderde dienstverlening.

Ik vroeg de minister gevraagd naar het tijdelijke of permanente karakter van deze beperkingen, de aanpak van het personeelstekort en de structurele hervormingen die nodig zijn om de complexiteit van het pensioensysteem aan te pakken. Minister Karine Lalieux heeft aangegeven dat de aanpassingen van het dienstverleningsmodel van de Pensioendienst eind 2023 worden geëvalueerd. Ze heeft ook maatregelen aangekondigd om de dienstverlening aan digitaalarme personen te verbeteren en het personeelstekort aan te pakken. Lalieux wil verder de samenwerking met lokale pensioenprofessionals versterken en de hervorming van het pensioensysteem aanpakken.

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!