Zorg voor beter opvangnet voor dak- en thuislozen

Publicatiedatum

Tags

Armoede

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

1-12-2021 - In de nacht van 5 op 6 november overleden Mike en Wesley in de fietsparking onder het centraal Station. De combinatie van de koude en alcohol werd hen naar alle waarschijnlijkheid fataal. Helaas zijn zij niet de enige dak- en thuislozen in onze stad die recent het leven lieten door de koude. Ook op 8 november vond de politie, op een kampeerplek in Deurne, het levenloze lichaam van een dakloze man. Dit zijn zeer tragische gebeurtenissen.

Dat zo een dramatische gebeurtenis door onze burgemeester werd onthaald met de uitspraak: “dat dit toch maar haveloze mensen zijn met een bijna dierlijk bestaan” is bijzonder droevig en erg misplaatst. Het is ook een slag in het gezicht van al die organisaties en vrijwilligers die zich wel het lot van onze Antwerpse dak – en thuislozen aantrekken. Het leidde tot een scherp debat op de gemeenteraad. Ik riep de burgemeester en schepen op om alle zeilen bij te zetten om dit in de toekomst te voorkomen en dak- en thuislozen respectvol te behandelen. 

Lees er hier meer over in GVA. 

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!