VillaMax zorgt ook voor de mantelzorger

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Tijdens de krokusvakantie ging ik langs bij VillaMax. De vzw biedt al enkele jaren vakanties aan voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Tijdens die vakanties is niet alleen het kind omringt met de nodige zorg, maar ook de ouders, broers of zussen worden flink in de watten gelegd.

Op vakantie gaan lijkt evident, maar voor een gezin met een ziek kind is dat niet altijd eenvoudig. Minister Annelies Verlinden, Vlaams parlementslid Katrien Schryvers en ik wilden graag met eigen ogen zien hoe VillaMax deze gezinnen een onvergetelijke vakantie biedt. We spraken met enkele ouders en hun kinderen, en al snel nodigden ze ons uit om in de zorgwoningen zelf een kijkje te nemen. Die woningen huurt vzw VillaMax van Casa Ametza en zijn gelegen in het park van Brasschaat. 

Het kind dat extra zorg nodig heeft, komt niets te kort maar ook de ouders kunnen even hun zorgen loslaten. VillaMax heeft extra aandacht voor de mantelzorger, en dat kan ik alleen maar toejuichen. Ook broers en zussen kunnen genieten van daguitstappen, bbq's en een fakkeltocht. Kortom, VillaMax focust zich op het hele gezin. Dank je wel aan de drijvende krachten en meer dan 70 vrijwilligers om al meer dan 250 gezinnen een unieke vakantie op maat aan te bieden!

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!