Stad Antwerpen gaat eindelijk de dak- en thuislozen tellen

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Al 2,5 jaar stel ik vragen in de gemeenteraad om voor de stad Antwerpen het aantal dak-en thuislozen in kaart te brengen. Op 20 oktober 2023 zal eindelijk de eerste telling in de stad plaatsvinden. 

Dienst- en hulpverleners zullen op 20 oktober gegevens verzamelen over de verschillende vormen van dak- en thuisloosheid in de stad. Het gaat ook over bijvoorbeeld sofaslapers en mensen die dreigen uit hun huis gezet te worden. Met hoeveel zijn ze? Zijn het alleenstaanden of ook gezinnen? Krijgen ze begeleiding? De resultaten moeten de stad helpen bij een gerichter beleid rond dak-en thuisloosheid.

 

Meer dan 80 deelnemers registreerden zich voor de digitale kick-off en engageren zich voor de telling. Zo kan er dan op 20 oktober een inschatting van de situatie in de stad gemaakt worden. Dienst- en hulpverleners maken dan gebruik van een korte online vragenlijst. Ze kunnen deze vragenlijst invullen met of zonder de dak- of thuisloze persoon. De telling is anoniem. Er wordt gebruik gemaakt van een anonieme cliëntidentificator om dubbel getelde personen te verwijderen. Enkel het onderzoeksteam heeft toegang tot de verzamelde gegevens. Hoe meer organisaties, diensten en medewerkers meetellen hoe betrouwbaarder het onderzoek.

 

Lees hier het krantenartikel in Het Nieuwsblad.

 

Lees hier het krantenartikel in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!