Ideologisch CD&V-congres 'Respect'.

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Afgelopen weekend waren we bij elkaar in Flanders Expo te Gent voor ons ideologisch congres 'Respect'. Op dit congres hebben we de inhoudelijke krijtlijnen naar 2024 vastgelegd, voortbouwend op de nieuwjaarsboodschap van onze voorzitter Sammy Mahdi om meer respect te tonen voor mensen.

Bij cd&v staan we voor een hecht, authentiek en betrokken Vlaanderen. We willen er altijd zijn voor gezinnen, jongeren én ouderen, voor landelijk Vlaanderen en voor iedereen die zich in de steek gelaten voelt, ongeacht leeftijd, woonplaats of gezinssamenstelling.

We willen meer respect voor iedereen in Vlaanderen die vandaag het gevoel heeft dat ze vergeten worden. We verzetten ons tegen het verdwijnen van basisdienstverlening, zoals bankautomaten en bushaltes. Daarnaast pleiten we voor een ouderschapsverlof naar Scandinavisch model voor een betere work-life balance.

We streven naar een inclusieve gemeenschap waar iedereen kansen krijgt om zich te ontplooien, maar waarbij de lat om erbij te horen wel omhoog moet. Nieuwkomers moeten actief inzetten op integratie, zoals het leren van Nederlands en het zich eigen maken van onze normen en waarden.

In 2024 staat de Vlaming voor een fundamentele keuze tussen een hardvochtig en betuttelend Vlaanderen of een hechte, authentieke en betrokken gemeenschap. cd&v kiest voluit voor het laatste. We geloven in een emanciperend Vlaanderen dat mensen ruimte geeft om zelf kleur te geven aan hun leven en hebben vertrouwen in mensen.

Lees er hier meer over!

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!