Een nieuwe lasafdeling voor Don Bosco in Hoboken

Publicatiedatum

Tags

Lokaal

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Samen met Paul Van Tigchelt, minister van de Noordzee en Jinnih Beels, Antwerps schepen van onderwijs, opende ik de vernieuwde lasafdeling van de school Don Bosco Hoboken. De studierichting mechanica levert al sinds 1947 echte vakmensen af. Met deze inovatieve lasafdeling ontwikkelen leerlingen competenties en vaardigheden die de ganse metaalverwerkende industrie ten goede komt. 

Alles wat vernieuwd kon worden in de lasafdeling, werd ook vernieuwd. Veiligheid, gezondheid en milieunormen werden nauwgezet – bij elke fase van het proces – betrokken. Dat betekent dat ze over een ultramoderne afzuiginstallatie beschikken, geluiddempende lascabines en dat de gasopslag naar buiten verplaatst is. Maar ook deze praktijkafdeling ondergaat de innovaties uit het bedrijfsleven. Er staat een computergestuurde plooibank, plooischaren, ponsmachines,… De lassers in opleiding kunnen op dit moment zowat alles maken: lockers, poorten, onderstellen,...

Ook zij-instromers zijn meer dan welkom. Zij brengen vanuit hun ervaring in het bedrijfsleven nieuwe inzichten binnen. Bedrijven roepen om goed opgeleid technisch personeel. Met een stevige opleiding gaan vele deuren open. Kortom de vernieuwde lasafdeling biedt een mooie toekomst voor de duale en de reguliere studenten.

Lees meer via deze link.

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!