De Visie: uitbreiding sociaal energietarief nog niet voor morgen

Publicatiedatum

Tags

Armoede

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

De Visie bracht een artikel rond de nood aan een uitbreiding van het sociaal energietarief. De voorbije zomer moesten bijna een half miljoen gezinnen opnieuw op zoek naar een energieleverancier. In juli verloren zij immers hun recht op het uitgebreid sociaal energietarief.

Daarom diende ik in maart een resolutie in om het sociaal energietarief te hervormen. In oktober haalde ik dit opnieuw aan in de Kamer. Aan de Visie vertelde ik: "Het sociaal energietarief moet hervormd worden, zodat niet alleen mensen met een bepaald statuut er aanspraak op kunnen maken. Het kan niet de bedoeling zijn dat iemand met een uitkering recht heeft op een sociaal tarief, maar iemand met een gelijk inkomen uit werk niet. En wie er recht op heeft, zou het automatisch moeten krijgen. Helaas is er tijdens de begrotingsopmaak geen budget vrijgemaakt voor zo’n hervorming."
 
Bekijk hier mijn pleidooi in de Kamer: https://www.nahima.be/.../pleidooi-voor-een-sociaal.../

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!