Antwerpen erkent European Disability Card (EDC)

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

De stad Antwerpen is eindelijk officieel partner geworden van de European Disability Card (EDC). Ik heb in februari 2020 de toetreding tot de EDC-kaart voorgesteld op de gemeenteraad en in september 2021 heeft de bevoegde schepen mij laten weten dat ze de EDC officieel zouden erkennen in Antwerpen. Na herhaaldelijk aandringen bij schepen Bachar, heeft de Stad Antwerpen eindelijk zijn partnerschap met European Disability Card gepresenteerd.

Met dit partnerschap wil de stad Antwerpen het belang van een inclusief vrijetijdsaanbod voor alle Antwerpenaren en bezoekers van de stad benadrukken, ongeacht hun afkomst, kleur of beperking. Daarnaast wil de stad de inspanningen rond toegankelijkheid verder uitbouwen.

Om deze doelen te bereiken, zullen de websites van stedelijke vrijetijdsaanbieders in 2023 worden aangevuld met een overzicht van de toegankelijkheid van het gebouw, de beschikbare ondersteuning en de toegankelijkheidsmaatregelen die worden genomen of verbeterd volgens de WCAG-richtlijnen (richtlijnen die online-content voor mensen met functiebeperkingen toegankelijker maakt). Hierdoor kunnen bezoekers zich beter voorbereiden op hun bezoek en wordt de drempel om deel te nemen aan een activiteit of bezoek verlaagd.

Lees hier het artikel in de GVA.

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!