Kies jij ook graag zelf welk extralegaal voordeel je wil?

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Wil jij ook graag kiezen welke extralegale voordelen je krijgt naast je brutoloon? Vaak werken bedrijven met een cafetariaplan waarbij werknemers een zekere autonomie hebben om volgens hun eigen noden extralegale voordelen (bv. hospitalisatieverzekering, laptop, gsm, koersfiets, …) te selecteren uit een bepaald budget. Cafetariaplannen zijn een mooi instrument die op een grote populariteit kunnen rekenen bij zowel werknemers als werkgevers. Soms wordt er echter misbruik gemaakt van loonverlagingen in deze cafetariaplannen. Ook is er een grote onduidelijkheid over de rechtszekerheid van deze plannen. Met een nieuw wetsvoorstel wil ik een duurzaam en sociaal rechtvaardig kader voor cafetariaplannen creëren. Werknemers zullen zo hun eigen loonvoordelen kunnen blijven kiezen. Vandaag lichtte ik dat toe in de commissie. Hopelijk wordt mijn voorstel binnenkort goedgekeurd. 

Lees meer over mijn wetsvoorstel

Hier vind je mijn wetsvoorstel

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!