Unia bestaat vandaag 30 jaar

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, bestaat op 15 februari 2023, 30 jaar. Het centrum werd op 15 februari 1993 opgericht om discriminatie en ongelijkheid in België tegen te gaan en gelijke kansen voor iedereen te bevorderen. Daarmee volgde het, het Koninklijk Commissariaat voor de Migranten op, waarmee CPV politica Paula D’Hondt als koninklijk commissaris was belast.

Unia is belangrijk omdat het een centrale rol speelt bij het bestrijden van discriminatie en het bevorderen van gelijke kansen. Het centrum biedt informatie, advies en ondersteuning aan slachtoffers van discriminatie en voert onderzoek uit om inzicht te krijgen in de aard en omvang van discriminatie in België.

Unia richt zich op verschillende vormen van discriminatie, waaronder discriminatie op basis van leeftijd, gender, seksuele oriëntatie, religie of levensbeschouwing, etniciteit, handicap en gezondheidstoestand. Het centrum zet zich in voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en vrij is van discriminatie.

Unia speelt ook een belangrijke rol in het beïnvloeden van het beleid en het aanpakken van structurele discriminatie. Het centrum werkt samen met overheden, organisaties en individuen om discriminatie op alle niveaus aan te pakken en gelijke kansen te bevorderen.

Het 30-jarig bestaan van Unia is een mijlpaal en een moment om stil te staan bij het belang van gelijke kansen en de strijd tegen discriminatie. Het is een kans om te reflecteren op de vooruitgang die is geboekt en om te kijken naar wat er nog moet gebeuren om een samenleving te creëren waarin iedereen volwaardig kan deelnemen en gelijke kansen heeft.

Nieuws

Nahima op de klapstoel - uw welzijn

Voor u ga ik op de klapstoel zitten. Om het te hebben over 3 zaken die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen
Vandaag is het de beurt aan welzijn.

Nahima op de klapstoel - uw inkomen

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk, Uw welzijn en Uw inkomen. We trappen de spits af met uw inkomen.

Nahima op de klapstoel

Nahima WIE?
Nahima LANJRI!