Gezinnen kunnen schoolfactuur niet meer betalen

Publicatiedatum

Tags

Onderwijs

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

Uit een grote bevraging door mijn collega Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid (cd&v), bij 483 scholen in Vlaanderen en Brussel blijkt dat gezinnen de hoge schoolfacturen steeds moeilijker kunnen betalen.  Vooral klasuitstappen en de middagopvang vormen een grote kost voor de gezinnen. Wat vooral blijkt uit de reacties van de scholen is dat ze te weinig ondersteuning krijgen. Initiatieven en hulporganisaties die scholen en kwetsbare leerlingen hulp kunnen bieden zijn te weinig gekend. Dit is problematisch.

Uit de bevraging blijkt dat 29,4 % van de scholen geen samenwerking heeft met de gemeente of het OCMW. Bovendien kent 60 % van de scholen VZW Krijt niet en zelfs 83,3 % heeft nog nooit van My TrustO gehoord. Ook de Robinpas, die gezinnen in armoede moeten helpen om de schoolfactuur in het secundair onderwijs te betalen, kent men amper.

 

Ik stelde daarom een actiepunt voor aan het college van burgemeester en schepenen, om een campagne te starten in Antwerpen om de initiatieven en hulporganisaties die scholen kunnen ontzorgen bij onbetaalde schoolfacturen, te promoten.

Nieuws

Slotfeest vzw Kompanjon

Ik was aanwezig op het slotfeest van vzw Kompanjon

Nahima op de klapstoel - mijn speerpunten

Ik ga voor drie verkiezingsthema's die echt belangrijk zijn: Uw werk🛠️, Uw welzijn☺️ en Uw inkomen 💶. We trappen de spits af met uw inkomen.

Palingfestival

Weer een namiddag met toffe ontmoetingen op het Palingfestival in Bornem en in de Schorre in Boom!