Ik ben Nahima Lanjri, geboren en getogen in Antwerpen. Ik ben gehuwd met Guy Fransen en trotse mama van tienerdochter Noor.

Van opleiding ben ik licentiaat vertaler. Als kabinetsmedewerkster van Wivina Demeester zette ik in 1992 zette ik mijn eerste stappen in de politiek. In 2001 stond ik mee aan de wieg van CD&V, als voorzitter van het vernieuwingscongres in Kortrijk. Ik was een tijdlang nationaal ondervoorzitter van de partij. Sinds 2003 zetel ik voor CD&V in de Kamer van volksvertegenwoordigers van het federaal parlement in Brussel.

Als politica wil ik ‘Betrokken, Betrouwbaar en Bekwaam’ zijn. Voor mij is dat: bezig zijn met dingen die de mensen echt bezighouden. Zoals: gelijke kansen voor iedereen, armoedebestrijding, werkzekerheid maar ook een goed en gezond evenwicht tussen werk en gezin, een humaan en correct asielbeleid, een vlotte integratie van nieuwkomers, een warme samenleving en zorg voor mekaar. Deze thema’s heb ik in mijn politieke carrière altijd bovenaan gezet.

De Wetstraat slorpt je op. Als ik niet goed oplet, zit mijn agenda inderdaad nokvol en leef ik uitsluitend in vergaderingen. Zo zit de wereld natuurlijk niet in mekaar. Heilig zijn daarom de ontmoetingsmomenten met mijn gezin, familie en vrienden. Ontbijten met mijn echtgenoot en samen met mijn dochter Noor gaan shoppen, samen een sjaal breien, een dagje aan zee, samen met familie en vrienden koffiekletsen over van alles en nog wat in de samenleving. Zalig. Daar maak ik tijd voor.

Een cookie is een klein bestand dat door de server van CD&V wordt uitgestuurd en geplaatst op de harde schijf van jouw computer, tablet, GSM of ander apparaat waarmee je onze website bezoekt. In de cookies wordt informatie opgeslagen. 

Het gebruik van cookies heeft allerhande doelstellingen. Sommige cookies worden gebruikt om de website en de daarop aanwezige informatie of diensten te kunnen verstrekken. Andere worden gebruikt om het bezoek aan onze website aangenamer of gemakkelijker te maken. Nog andere zijn bedoeld om het gebruik van de website te analyseren of om jou gerichte reclame te sturen. Cookies die omwille van technische of beveiligingsredenen noodzakelijk zijn, plaatsen we in ieder geval. 

Door op “Ik ga akkoord” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor al deze doeleinden. U kan evenwel uw cookievoorkeuren regelen via de knop “Voorkeuren instellen”.