29-08-2018

Verkeersveiligheid is een topprioriteit. Kinderen moeten áltijd veilig op school geraken en liefst van al te voet of met de fiets. Met CD&V trekken we daarom voluit de kaart voor méér schoolstraten. Op die manier wordt de omgeving rond de schoolpoort even afgesloten als de schoolbel gaat, d.w.z. om 8u en om 15u30/16u00. Zo maken we de schoolomgevingen een pak veiliger.

Als mama ben ik ook heel blij dat de school van mijn dochter, het Xaveriuscollege, maandag het schooljaar kan starten met een schoolstraat. De leerlingenraad diende zelf een petitie in bij het stadsbestuur om van de Posenaerstraat en Xaveriusstraat in Borgerhout een schoolstraat te maken. Vandaag staat in de Gazet van Antwerpen dat er aan basisscholen De Mozaïek en De Reuzenpoort in Borgerhout, de scholen Sint-Agnes en Accent in Hoboken en de Johannesschool in Wilrijk ook schoolstraten worden ingericht. Hopelijk volgen er snel nog!

Meer info over mijn programmapunten voor de verkiezingen van 14 oktober 2018 vind je hier: http://www.nahima.be/nahima-in-antwerpen/