Motie in districtsraad voor Cogelspaviljoen unaniem goedgekeurd

24-11-2014

24-11-2014

De afgelopen weken verscheen het geregeld op de regionale pagina’s van de kranten: vandalisme in het Te Boelaerpark. Ik diende een motie in om, na het aanhoudende vandalisme, het Cogelspaviljoen in het Te Boelaerpark zo snel mogelijk in de oorspronkelijke staat te herstellen en extra te beveiligen.

Het zit de scoutsgroep 30ste Prins Boudewijn niet mee. Al enkele weken worden zij geconfronteerd met aanhoudend vandalisme in en rond hun lokalen, dat gaat van ingetrapte muurtjes en vandalisme aan het Cogelspaviljoen tot het leeg spuiten van brandblusapparaten in het andere scoutslokaal (zie kranten van 11, 12 en 24 november 2014). Ik diende een motie in om hun kleinste lokaal, het Cogelspaviljoen in het Te Boelaerpark, zo snel mogelijk in de oorspronkelijke staat te herstellen en extra te beveiligen, alsook meer toezicht te voorzien in het park.

De andere democratische partijen van de Borgerhoutse districtsraad ondersteunden mijn motie en werden mede-indieners. De motie werd dan ook unaniem goedgekeurd door de raad. Het district zal nu aan het stadsbestuur vragen het Cogelspaviljoen in haar oorspronkelijke staat te herstellen, extra te beveiligen en meer toezicht te voorzien.

Nahima Lanjri: ‘We moeten als district er mee voor zorgen dat deze enige restant van het vroegere kasteel behouden blijft en elke vorm van vandalisme, op gebouwen en in het park, een halt toegeroepen wordt. Ook de scouts verdienen een volwaardige en kwaliteitsvolle speelplek.’