Mijn plan voor het bestrijden van armoede voorgesteld in de commissie

27-01-2015

27-01-2015

Vandaag heb ik in de Commissie Volksgezondheid mijn plan voorgesteld om armoede in België aan te pakken. Dat is niet zo eenvoudig, want om armoede te bestrijden moet je op verschillende domeinen tegelijkertijd werken. Daarom doe ik in mijn resolutie concrete voorstellen op verschillende domeinen: inkomen, gezondheidszorg, tewerkstelling, huisvesting, energie, sociale dienstverlening, enz.   

We moeten van armoedebestrijding een topprioriteit maken, want ruim 1 op 7 Belgen wordt ermee geconfronteerd. En bij sommige doelgroepen ligt dat cijfer nog een pak hoger, met name bij kinderen, werklozen, ouderen, eenoudergezinnen, allochtonen en mindervaliden.

De bevoegde staatssecretaris, Elke Sleurs, en mijn collega’s uit meerderheid en oppositie luisterden alvast aandachtig naar de uiteenzetting van mijn voorstellen. 

Binnenkort worden hoorzittingen georganiseerd om experten uit het werkveld aan het woord te laten. Daarna zullen we verder debatteren en kan er  over mijn voorstel gestemd worden in het parlement.

Lees hier mijn voorstel.