24-11-2016

Op voorstel van de Europese commissie, heeft ons een overeenkomst getekend over de European Disability Card. Deze kaart werd in het leven geroepen om personen met een handicap vlotter toegang te geven tot verschillende diensten, zoals in de toeristische, de sport- en de ontspanningssector.

De lancering van de kaart is gepland vóór het einde van het eerste semester van 2017. In de commissie vroeg ik aan de staatssecretaris of de mensen die in aanmerking komen voor die kaart wel persoonlijk op de hoogte zullen gebracht worden dat die kaart beschikbaar is. Er zullen verschillende acties ondernomen worden. Zo wordt er onder andere voorzien in een toegankelijke website, wordt er een brochure met uitleg verspreid en wordt er een startevenement georganiseerd zodat de informatie over de disability card bij het publiek en de personen met een handicap terechtkomt.
Ik vind dat de mensen automatisch moeten worden geïnformeerd. De betrokkenen zouden op een zeer vlotte en gemakkelijke manier die kaart moeten kunnen aanvragen.

Lees hier mijn vraag en het antwoord van de staatssecretaris pg.19-20