Meer personeel gevraagd bij de RVV

09-07-2013

09-07-2013

Met 37 % meer lopende dossiers, dreigt de achterstand die er al is bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen nog groter te worden. Ik heb de staatssecretaris gevraagd om het nodige te doen om de huidige achterstand van bijna 19.000 dossiers aan te pakken en te zorgen voor een snelle behandeling van de bijna 1.400 beroepen per maand.

Het aantal asielaanvragen daalt dit jaar opnieuw. De staatssecretaris sprak reeds over een daling van 24 procent ten opzichte van vorig jaar over dezelfde periode. Dit is op zich natuurlijk goed nieuws.

Tegelijk echter stellen we vast dat het aantal beroepen bij de RVV sterk toeneemt. Terwijl dit vorig jaar nog een gemiddelde was van  1.244 beroepen per maand, steeg dit in de eerste vier maanden van dit jaar tot 1.369 beroepen per maand. De RVV trekt dan ook terecht aan de alarmbel dat ze dit aantal dossier niet meer verwerkt krijgen. Ik ben dan ook tevreden met het antwoord van staatssecretaris De Block dat ze oog heeft voor de ontstane problematiek en extra budgetten tracht vrij te maken voor bijkomend personeel opdat de dossiers zo correct en snel mogelijk kunnen worden afgewerkt.