Integriteit is voor mij het hoogste goed

26-03-2015

26-03-2015

Ik contacteer nooit een administratie om een dossier te beïnvloeden. Ik vraag enkel naar een stand van zaken of informatie en dit in alle objectiviteit en met respect voor de geldende regelgeving want integriteit is voor mij het hoogste goed.

Als politica is het mijn taak wetgevend werk te verrichten. Dat doe ik niet vanuit een ivoren toren maar midden de mensen: mensen horen, informeren en vertolken wat er leeft. Als burgers mij contacteren met allerhande vragen over bijvoorbeeld hun pensioen, uitkering of aanvraag tot gezinshereniging, zal ik ze proberen wegwijs te maken. 

Politici hebben ook het recht informatie op te vragen bij de administratie zonder evenwel de behandeling van een individueel dossier te beïnvloeden. Zo werk ik in overeenstemming met de deontologische  code van de Kamer.

Wat betreft de berichten in de krant: ik heb informatie opgevraagd om duidelijkheid te krijgen over de toegepaste procedure. Ik heb aan de betrokken dienst gevraagd waarom er plots geen visum voor familiebezoek werd toegekend aan een vrouw die haar familie wilde bezoeken, terwijl dit in het verleden nooit een probleem opleverde. Haar situatie was immers ongewijzigd.

Daarom pleit ik voor de uitvoering van het regeerakkoord, dat zegt dat de regering het probleem van visa voor familiebezoeken zal aanpakken en het asiel- en migratiebeleid grondig zal evalueren, wat moet leiden tot meer transparantie, kwaliteit en een grotere efficiëntie. 

Hieronder de mail waarvan sprake in Het Laatste Nieuws, zodat iedereen zich ervan kan vergewissen dat ik geen inmenging vraag in individuele dossiers. Helaas werd in de krant de belangrijkste zin, m.n. de laatste, weggelaten.