Om ouders te helpen een beter evenwicht te vinden tussen werk en gezin leggen we een nieuw model van ouderschapsverlof op tafel: het FAMILIEKREDIET! Een plan waar ik aan heb meegewerkt en trots op ben.
 
Vandaag de dag lijdt 1 op 12 ouders aan een ouderlijke burn-out. De druk ligt hoog zowel binnen als buiten het gezin. Maar door te weinig tijd, een te lage financiële tegemoetkoming of onvoldoende flexibiliteit, gaan ouders vaak niet in op zorgverloven om even op adem te komen. Daar wil ik iets aan doen.
 
Ik wil gezinnen ademruimte geven via het familiekrediet. Het pakket biedt een hogere financiële tegemoetkoming aan en meer flexibiliteit zodat je voltijds, halftijds, 1/5e of 1/10 het familiekrediet kan opnemen. Daarnaast hebben alleenstaande ouders ook recht op een volledig pakket verlof en kan er een deel worden opgenomen door grootouders, plusouders, pleegouders,... En tot slot gelden deze aanpassingen voor iedereen: werknemers, ambtenaren en zelfstandigen.
 
Zo kunnen ouders zelf beslissen wanneer ze ouderschapsverlo opnemen en dit tot het kind 18 jaar is. Want wat echt telt? Uw welzijn.