Havenarbeid: minister van werk belooft een oplossing

13-11-2013

13-11-2013

Minister van Werk Monica De Coninck heeft in de commissie Sociale Zaken de belofte gedaan dat tegen het einde van het jaar de werkgroep die overlegt over de modernisering van het stelsel van de havenarbeid met een voorstel moet komen. Een strakke timing die als verademing kan gelden na maandelange impasse en sociaal conflict.

Het geduld is bijna op, zowel binnen onze fractie als bij de mandatarissen uit Antwerpen, Kristof Waterschoot en ikzelf. Na maandenlange impasse en sociaal conflict is er nog steeds geen begin gemaakt van de modernisering van het stelsel van de havenarbeid zoals voorzien in het regeerakkoord. Dat regeerakkoord laat aan duidelijkheid echter niets te wensen over: “Het stelsel van de havenarbeid zal in overleg met de betrokken partijen (de werkgevers- en vakbondsorganisaties, de sociale bemiddelaars en de havenautoriteiten) worden aangepast teneinde het te moderniseren.”

We kunnen dan ook tevreden zijn met de strakke timing die de minister oplegt aan de werkgroep. Ik hoop echter wel dat men deze deadline ook effectief aanhoudt.