Federale regering van start

10-10-2014

10-10-2014

Kris Peeters maakte ook deze keer duidelijk dat er een ‘Oranje toets’ in het regeerakkoord zit. CD&V heeft mee gezorgd voor het sociale gelaat van deze regering. De begroting die voorligt, geeft zuurstof voor extra jobs, nu en morgen. De sociale zekerheid is gevrijwaard, nu en morgen. Wij gaan voor economische groei met sociale vooruitgang, onze prioriteit ligt bij jobs.

De verschillende geledingen, de jongeren, vrouwen en senioren, maar ook de provincies en de individuele leden kregen de kans om de ruim 750 leden toe te spreken. In alle openheid werden vragen gesteld en werd gesproken over wat komt. Nationaal Voorzitter Wouter Beke merkte op dat een partij, die wil gaan voor het moedige midden, voor een nieuw evenwicht, niet aan de kant gaat staan.

Een overgrote meerderheid van de congresgangers stemde uiteindelijk overtuigd in met de regeringsdeelname. CD&V gaat ervoor. Wederom versterken wie vooruit wil, meetrekken wie niet mee kan.

Ik ben tevreden dat we moedige beslissingen hebben kunnen nemen.  Het gaat over economische groei én sociale vooruitgang. Voor CD&V was het belangrijk dat de inspanningen die we de mensen vragen realistisch en naar draagkracht zijn én dat alle inkomens bijdragen!

Een nieuw evenwicht, de toekomst verzekerd: dat is ons devies voor alvast vijf jaar Zweedse coalitie.

 

Lees hier meer over de Oranje Toets in het regeerakkoord.