Samen met Paul Van Tigchelt, minister van de Noordzee en Jinnih Beels, Antwerps schepen van onderwijs, opende ik de vernieuwde lasafdeling van de school Don Bosco Hoboken. De studierichting mechanica levert al sinds 1947 echte vakmensen af. Met deze inovatieve lasafdeling ontwikkelen leerlingen competenties en vaardigheden die de ganse metaalverwerkende industrie ten goede komt. 

Alles wat vernieuwd kon worden in de lasafdeling, werd ook vernieuwd. Veiligheid, gezondheid en milieunormen werden nauwgezet – bij elke fase van het proces – betrokken. Dat betekent dat ze over een ultramoderne afzuiginstallatie beschikken, geluiddempende lascabines en dat de gasopslag naar buiten verplaatst is. Maar ook deze praktijkafdeling ondergaat de innovaties uit het bedrijfsleven. Er staat een computergestuurde plooibank, plooischaren, ponsmachines,… De lassers in opleiding kunnen op dit moment zowat alles maken: lockers, poorten, onderstellen,...

Ook zij-instromers zijn meer dan welkom. Zij brengen vanuit hun ervaring in het bedrijfsleven nieuwe inzichten binnen. Bedrijven roepen om goed opgeleid technisch personeel. Met een stevige opleiding gaan vele deuren open. Kortom de vernieuwde lasafdeling biedt een mooie toekomst voor de duale en de reguliere studenten.

Lees meer via deze link.