29-11-2019

 

'Schijt je rijk' ten voordele van vzw Mama Lufuma voor de Warmste Week

Van 18 tot 24 december is het weer zover: de Warmste Week. En dit jaar pak ik het origineler, maar misschien wat onsmakelijker, aan dan vorig jaar: ik organiseer een ‘Schijt je rijk’! Je kent de variant met de koe misschien wel uit F.C. De Kampioenen of van op een lokale braderij, maar ik pak het wat schattiger aan: onderstaande pony zal ervoor zorgen dat jij een prijs kan winnen. Hoe, wat, waarom? Lees verder! 

 

Schijt je rijk voor de Warmste Week!

Op vrijdag 20 december om 12u zal ik pony Wesje in een weiland loslaten dat opgedeeld is in vakken. Elk van die vakken is te koop. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar vzw Mama Lufuma. ‘Schijt’ pony Wesje op jouw vak? Dan win je dit mooie pakket met spullen van vzw Mama Lufuma uit Matadi, Congo

 

Hoe deelnemen?

Hieronder kan je zien welke vakken nog vrij zijn en hoeveel welk vak kost. Om mee te doen stuur je een mailtje naar nahima.lanjri@dekamer.be waarin je aangeeft welk vak of welke vakken je wilt kopen. Vervolgens stort je het bedrag op het rekeningnummer BE69 3630 9138 7578. Gelieve als vermelding 'Warmste Week + uw naam + het vak of de vakken' die je wil kopen in de opmerkingen in te voeren. Als ik de betaling heb ontvangen krijg je een bevestigingsmail en ben jij virtueel eigenaar van één of meerdere vakken. Was iemand je net voor om een vak te kopen? Dan contacteren wij je om eventueel een ander vak te kopen.

Laat je liever het geluk bepalen of heb je geen tijd om vakken te kiezen? Schrijf dan gewoon je bedrag over (met vermelding van je naam en e-mailadres of telefoonnummer). Een onschuldige hand kiest dan het vak of de vakken voor jou.

 

Mama Lufuma mee in de Warmste Week! 

Ik ben al jaren geëngageerd als vrijwilliger bij vzw Mama Lufuma. Deze vzw vangt alleenstaande mama’s en hun kinderen op in Matadi, Congo en helpt hen om een toekomst op te bouwen. Mama Lufuma biedt de jonge mama’s de kans om een opleiding te volgen en de kindjes naar school te laten gaan. In 2016 ging ik er zelf naartoe om het project beter te leren kennen en de handen uit de mouwen te steken. Het was prachtig om te zien dat de vrijwilligers daar met weinig veel doen! Het opvanghuis is geen grote luxe, maar alles is heel proper en de jonge moeders hebben alles wat ze nodig hebben. Dankzij Mama Lufuma is er een waterbron die zorgt voor drinkbaar water, ook voor mensen uit de buurt. Er is een kinderbibje waar de kindjes kunnen lezen, er is een naaiatelier waarin opleidingen snit en naad worden gegeven en er is samenwerking voor familieplanning in de ruime regio. Een prachtig project, waarbij elke cent naar de jonge mama’s en hun kindjes gaat.

Hier vind je de actie op de website van de Warmste Week.