CD&V wil rapport pensioencommissie snel bespreken

09-07-2014

09-07-2014

De CD&V Kamerfractie heeft aan de kamervoorzitter gevraagd de commissie sociale zaken samen te roepen met als doel het expertenrapport van de pensioencommissie te bespreken.

CD&V vindt het veilig stellen van onze pensioenen en sociale zekerheid te belangrijk  om hier nog langer mee te wachten. Bovendien bevat het rapport een aantal basisprincipes waarin de partij zich zeker kan vinden: het belang van een sterke eerste pijler, de harmonisatie van de verschillende pensioenstelsels en de nadruk die gelegd wordt op de loopbaan i.p.v. de leeftijd.

Net zoals de experten is CD&V overtuigd dat er vanaf het begin van de legislatuur stappen moeten ondernomen worden om ons pensioenstelsel te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. Het evenwicht tussen de inter- en intragenerationele solidariteit die de experten beogen met hun puntensysteem vinden we belangrijk en past ook in de christendemocratische visie  die stelt dat we de lasten niet uitsluitend mogen doorschuiven naar de volgende generatie.