De koning en koningin waren op bezoek in het Parlement. En dit ter ere van de inhuldiging van hun borstbeelden, een creatie van beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck.

Hans Op de Beeck maakt installaties, sculpturen, films, tekeningen, schilderijen, foto’s en teksten. Zijn werk is een reflectie op onze complexe samenleving en de universele vragen over betekenis en sterfelijkheid in onze maatschappij.

Met de borstbeelden van het koningspaar prikkelt Op de Beeck vooral de zintuigen en nodigt hij de kijker uit om het beeld echt te beleven. Naar mijn mening is hij hierin geslaagd, een moment van verwondering en stilte. De koning en koningin waren duidelijk ook gecharmeerd om hun evenbeeld vereeuwigd te zien.

Wil jij trouwens met je vereniging graag eens het Federaal Parlement bezoeken en genieten van een gratis rondleiding? Dat kan!

Aarzel niet om contact op te nemen: nahima.lanjri@kamer.cdenv.be

Het is aangeraden om mij enkele maanden op voorhand te contacteren, zo ben je zeker dat er een gids beschikbaar is en maak ik tijd vrij in mijn agenda om jullie mee te ontvangen.