Het weekblad Visie van beweging.net, gaf aan dat een kwart van de werkende vrouwen geen recht heeft op ouderschapsverlof. De huidige stelsels kunnen beter, zeker qua vergoeding. Ik denk dan aan een pakket met kindvolgend verlof, waarvan een deel van het geboorteverlof door beide ouders opgenomen wordt. Gezinnen waarin beide ouders hun zorgverlof opnemen, worden beloond met een uitbreiding van het verlof. Ook plusouders en grootouders zouden gebruik kunnen maken van dat zorgverlof.

Politiek beweegt het dossier intussen wel. De sociale partners onderhandelen momenteel over een hervorming van de verschillende verlofstelsels. Het resultaat hiervan geven ze door aan het parlement.

Zoveel mogelijk mensen aan de slag te krijgen, blijft het doel. Voor vrouwen is ouderschapsverlof belangrijk want zo kunnen ze werk en gezin beter combineren. Daarom blijf ik mijn schouders hier onder zetten!

Lees het volledige interview hier:

https://visie.net/artikel/kwart-van-werkende-vrouwen-geen-recht-op-ouderschapsverlof?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=231002_Ouderschapsverlof