Sociaal Reuzeke 2017 voor Syrische Vrijwilligers

02-10-2017

02-10-2017

Zaterdag hebben we met Beweging.net Borgerhout weer de tweejaarlijkse prijs ’t Sociaal Reuzeke uitgereikt. De organisatie Syrische Vrijwilligers wist het publiek te overtuigen en heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept.

Genomineerden Sociaal Reuzeke

Met ’t Sociaal Reuzeke willen we elk jaar als Beweging.net Borgerhout enkele van de Borgerhoutse verenigingen en projecten in de bloemetjes zetten. Vier projecten waren dit jaar genomineerd voor ’t Sociaal Reuzeke: Amana, Oostnatie, Samen voor de Theatergarage en Syrische Vrijwilligers.

Amana is een vzw door jongeren die armoede willen aanpakken in België en Marokko. Dat doen ze onder andere via een actie waarbij ze daklozen van een maaltijd voorzien. Samen voor de Theatergarage heeft als doel de bewoners van de Boelaertbuurt samen te brengen. Zo hebben ze De Theatergarage, een polyvalente theaterzaal, gekocht na een inzameling bij buurtbewoners. De derde genomineerde was Oostnatie. Die organisatie brengt verenigingen en organisaties samen die gebruik willen maken van de publieke ruimte op Spoor Oost. Zo zorgen zij stap voor stap voor een mooie ontwikkeling van die ruimte.

 

De organisatie die de hoofdprijs in de wacht wist te slepen, is Syrische Vrijwilligers. Dat zijn Antwerpse vrijwilligers afkomstig uit Syrië en het Midden-Oosten die nieuw aangekomen vluchtelingen willen helpen door de organisatie van lessen en informatiemomenten, maar ook door Antwerpenaren en nieuwkomers met elkaar in contact te brengen. Zij mochten een Sociaal Reuzeke en een cheque van 250 euro mee naar huis nemen. Maar niemand van de genomineerden vertrok met lege handen. De andere genomineerden kregen ook een Sociaal Reuzeke en een cheque. Het zijn namelijk allemaal, één voor één heel waardevolle projecten.

Pers

Het Laatste Nieuws, 03/10/2017, 't Sociaal Reuzeke voor Syrische vrijwilligers (c)