Kroonstraat wordt nog voor de winter verkeersveiliger

30-11-2015

30-11-2015

Tijdens de districtsraad van 28 september diende CD&V-raadslid Nahima Lanjri een interpellatie in over de Kroonstraat in Borgerhout. Zij stelde de vraag om op korte termijn te onderzoeken of er mobiliteitsingrepen mogelijk zijn om deze straat verkeersveiliger te maken in afwachting van een volledige heraanleg. De interpellatie werd afgesloten met een motie die eenparig werd goedgekeurd door de districtsraad van Borgerhout.

De motie luidt als volgt:

‘De Kroonstraat zal volgende zomer heraangelegd worden. De districtsraad vraagt het stadsbestuur om op korte termijn te onderzoeken of in afwachting van de volledige heraanleg meer verkeersveiligheid in de Kroonstraat gecreëerd kan worden door bijvoorbeeld voor bijkomende zebrapaden te zorgen.’

Districtsraadslid Nahima Lanjri: “Ik ben blij met het antwoord van het college van burgemeester en schepenen dat vandaag wordt overgemaakt aan het district Borgerhout. De stad gaat namelijk in op mijn vraag om op korte termijn maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid bevorderen.”

Voor de winter zal er nog een rijbaankussen en een fietsdoorsteek met plooibakens voorzien worden ter hoogte van huisnummer 31 en een zebrapad ter hoogte van de Borgerhoutsestraat. De vraag om extra zebrapaden in de Kroonstraat werd al opgenomen in de uitvoeringsagenda van de stadsdiensten.