Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Bekijk hier mijn videoboodschap. 
Elke dag krijgen 6 hulpverleners te maken met geweld
Elke dag zijn er minstens 6 gevallen van agressie tegen hulpverleners en overheidspersoneel. Dat kan niet. Aan hulpverleners kom je niet, punt. Wie dat wel doet, moet gestraft worden. Die straffen gaan binnenkort omhoog dankzij het nieuwe strafwetboek van minister Koen Geens. We moeten daar nu werk van maken in het parlement. Want elk geval van geweld is er één te veel. Het respect voor hulpverleners en wat zij dagelijks doen moet dringend hersteld worden.  Lees hier meer.
Mantelzorgverlof : wachten kan niet meer
Ik was erg teleurgesteld. Eerst het goede nieuws: in april vorig jaar keurden we in de Kamer de nieuwe regeling voor het mantelzorgverlof goed, waarbij je een maand verlof kan opnemen en een uitkering krijgt om zorg voor iemand op te nemen. Ook als je geen familie bent. We spraken af dat het mantelzorgverlof zou ingaan op 1 oktober. Maar het gebeurde niet. Ik drong er dan ook bij de minister op aan zo snel mogelijk die nieuwe regeling voor het mantelzorgverlof klaar te maken. De koninklijke besluiten zijn ondertussen goedgekeurd, ik blijf de minister nu aansporen om echt te starten. Mantelzorgers verdienen die waardering !
 
Lees hier meer.
MyPension : er zijn nog 11.765 wachten voor U…
Je kan studiejaren afkopen in ruil voor een hoger pensioen. Maar de werking van de dienst die de vragen en aanvragen behandelt, loopt zeer stroef. Heel wat mensen moeten een jaar wachten op de eenvoudige vraag of ze hun studiejaren kunnen afkopen of niet. De medewerkers van MyPension kunnen namelijk niet meer volgen. De achterstand is intussen opgelopen tot 11.765 dossiers. Dat kan natuurlijk niet. En het ontmoedigt ook mensen die nog een aanvraag zouden willen indienen. Ik drong bij de bevoegde minister van Pensioenen aan op het onmiddellijk rechttrekken van deze scheve situatie want dit kunnen we geen service aan de burger noemen.
 Lees hier meer.
Afscheid van een boeiende én nodige internationale organisatie
Begin oktober nam ik afscheid van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking (OVSE). Ik was voorzitter van onze Belgische delegatie en was een aantal keer verkiezingswaarnemer. Ik zag erop toe dat verkiezingen in bijvoorbeeld Armenië en Burundi correct en eerlijk verliepen. Maar sinds vorig jaar was ik ook voorzitter van het comité voor migratie. Ik organiseerde werkbezoeken om ‘best practices’ uit het asiel- en migratiebeleid van verschillende landen uit te wisselen en kreeg ook twee van mijn resoluties goedgekeurd. Eén over betere bescherming van niet-begeleide minderjarige, de andere over een goed integratie- en humaan terugkeerbeleid. Ik deed er zelf boeiende ervaringen op. En leerde vooral dat we enkel door internationale samenwerking oplossingen kunnen vinden rond asielzoekers, transmigranten en mensenhandel. Wie het tragische verhaal van de 39 doden in de koelwagen heeft gevolgd, weet dat het letterlijk van levensbelang is dat we rond deze dossiers internationaal blijven samenwerken.

Lees hier meer over wat ik de afgelopen jaren met de OVSE heb gedaan.
Bekijk hier mijn afscheidsspeech. 
Nahima in Antwerpen
Antwerpen kent een hoge werkloosheid. Daarom vroeg ik het stadsbestuur onlangs om kwetsbare werklozen beter te begeleiden met een traject op maat. In december - zo beloofde de bevoegde schepen - komt de stad met een groot plan en samenwerkingsakkoord om werklozen terug aan het werk te krijgen. Ik blijf alvast opvolgen, want werk zorgt niet alleen voor welvaart, maar ook voor welzijn. 
Lees hier meer. 
 
Meer nieuws uit Antwerpen
Om de dag een nieuw slachtoffer van tienerpooiers? Brede sensibilisering om niet in de val te trappen is dringend nodig! Lees hier meer over wat ik daaraan wil doen.
Geen les? Leuk voor een dag, niet voor een semester. Ik kaartte het leerkrachtentekort aan. Lees hier meer over mijn tussenkomst in de gemeenteraad.
Incassobureau om schoolfactuur te innen? Beter schoolfacturen verlagen! Lees hier meer over hoe we dat kunnen realiseren.
War on drugs: vanaf nu regelmatig heldere cijfers. Lees hier meer over mijn tussenkomst in de gemeenteraad. 
Nahima en meer
Ik stelde me vragen bij de strengere controle via postbodes voor het IGO, de uitkering die een te laag pensioen aanvult. Lees hier meer. 
Uitkeringsfraude aanpakken? Ja, graag! Maar dan wel op een correcte manier. Lees hier meer. 
Ik blijf op dezelfde nagel kloppen: de armoedecijfers in ons land zijn schandalig hoog. Ik vroeg de minister wat haar plan is. Lees hier meer. 
Alimentatie aanvragen te moeilijk? Ik vind van wel! Lees hier meer. 
Ra ra ra, wat kom ik hier doen?
Vraag jij je ook af wat dit paard in mijn nieuwsbrief doet? Je komt er binnenkort alles over te weten op mijn sociale media. 
Wist je dat?
Regelmatig deel ik een wist-je-dat op mijn Facebookpagina. Wist je bijvoorbeeld dat je het nummer 1712 kan bellen bij geweld? 
Wist je dat... je in my e-box allerlei overheidsdocumenten vindt?
Wist je dat... je een financiële tussenkomst kan krijgen voor rookstopbegeleiding?
Wist je dat.. je ook na de Brexit nog kan gaan kersthoppen in Londen?
Wist je dat... je kan berekenen wat de financiële gevolgen zijn op je loon als je niet meer kan werken door ziekte of burn-out?
Bekijk hier de andere 'wist-je-datjes'. 
Nahima geeft een 10
Lees hier het volledige artikel.
Mama Lufuma
Alles groeit bij Mama Lufuma: de plantjes en de kinderen. En hopelijk groeit daarvoor binnenkort ook het nodige geld op de rekening. Mama Lufuma doet alvast mee met de Warmste Week van Studio Brussel!
Lees hier meer over het project.
Nahima in beeld
>
>
>
>