Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Weet je niet waar te beginnen? Net als voor de coronapandemie, organiseert de FOD Financiën op nieuw fysieke zitdagen waarbij mensen kunnen langsgaan met hun vragen over de belastingaangifte. 

Inwoners van de stad Antwerpen die een papieren aangifte ontvingen, kunnen telefonische hulp krijgen of fysiek langsgaan bij een kantoor. In beide gevallen dienen mensen contact op te nemen met de FOD financiën via het nummer 02 575 56 66 (elke werkdag van 9 tot 17 uur). Daar maakt men dan een afspraak om de aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën aan de Italiëlei. 

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte gekregen maar heb je nog vragen? Dan kan je de FOD Financiën bereiken op het nummer 02 575 44 50. 

Kwetsbare burgers kunnen ook een afspraak maken via vier partnerorganisaties (CAW, Saamo, CM en De Voorzorg) voor een bepaalde zitdag. Zij kunnen dan terecht in een van drie sociale centra. Afspraken kunnen gemaakt worden via de partnerorganisaties. 

Opgelet! De papieren belastingaangifte moet ten laatste op 30 juni 2022 binnen zijn. Voor de online aangifte via Tax-on-web heeft u tijd tot en met 15 juli 2022.