De start van een nieuw jaar brengt vaak heel wat vernieuwingen met zich mee. Dit is ook het geval voor de afvalophaling en de recyclage- en sorteerregels in de stad Antwerpen. Wat is er sinds 1 januari 2021 veranderd? Ik zet het even op een rijtje.

- Yoghurtpotjes, botervlootjes, plastic zakken, ... voortaan mogen alle huishoudelijke plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak. Meer plastic bij je PMD betekent veel minder restafval en meer recyclage van huisvuil. Een win-win!

- Kerst, Pasen of Dag van de Arbeid? Ook op feestdagen wordt je huisvuil opgehaald. Alle Antwerpenaren krijgen vanaf nu een vaste ophaaldag voor hun huisvuil gedurende het hele jaar.  Feestdagen vormen dus niet langer een uitzondering.

- Tijd voor een nieuwe matras? Breng dan gewoon je oude matras naar het recyclagepark in je buurt. Blijf je onder de twee kubieke meter afval per week, dan is dit volledig gratis.

Meer weten over de afvalophaling of recyclage- en sorteerregels in de stad? Surf dan naar de website van de stad Antwerpen door op deze link te klikken. 

15-01-2021