Begrotingsmaand november kondigde zich warm aan en dat werd het ook. Met protesten aan het stadhuis, toch iets dat we al lang niet meer zagen. Warm kan je de besparingen echter niet noemen. Want er zal niet bespaard worden op stenen, men kiest ervoor om het middenveld te laten vallen als een baksteen.

Dat er moet bespaard worden lijkt ons duidelijk. Maar dit bestuur maakt echt de foute keuzes en de verbinding in deze ploeg is nu echt helemaal zoek. Er is bespaard zonder eenheid... het was ieders voor zich. Dat creëert nu gaten in ons middenveld, bij jeugd en cultuur.
 
“Dat deze meerderheid verdeeld is, is niet nieuw. Dat werd in eerdere dossiers ook al duidelijk. Elke schepen voerde nu voor de eigen bevoegdheid een besparingsplan op. Alleen mis ik elke samenhang. Er is geen globale oefening gemaakt. Eén schepen indexeert de subsidies niet, de anderen doen dat met 2%, 4% of 6%. Dit is het beste voorbeeld van gebrek aan interne samenhang binnen het Antwerpse college en dat is jammer" aldus gemeenteraadslid Sam Voeten.