22-10-2019

Ik ben opnieuw meter. Maar het is niet wat u denkt… Ik werd namelijk opnieuw politieke meter. Ik was al meter van de afdelingen Borgerhout, Essen, Rumst, Schelle, BeZaLi, Wilrijk en Zwijndrecht, maar ik ben nu ook meter geworden van de CD&V-afdeling in Niel.

 

Wat dat betekent?  In het kort. Ik ben de brug van Niel naar Brussel, en de afdeling in Niel is mijn brug naar wat er leeft aan de basis.

 

In het lang(er)? Ik ga regelmatig langs op evenementen die de afdeling organiseert. Ik kon er helaas niet bij zijn op de plandag van CD&V Niel een aantal weken geleden, maar ik ben er zeker van dat ze toch hebben kunnen genieten van de suikerbonen! Ik bemiddel ook bij mogelijke interne problemen en geef advies aan de afdeling. Ik geef bijvoorbeeld geef advies over lijstvorming of kartelvorming, tips over interessante sprekers voor evenementen of over concepten voor activiteiten die aanslaan. Ik wissel ook ‘best practices’ uit tussen de afdelingen en kaart problemen of suggesties aan bij de nationale CD&V-werking. Daarnaast zet ik vragen en opmerkingen van de afdelingen aan onze ministers en mandatarissen kracht bij als dat nodig is. Zo zorg ik er mee voor dat de wisselwerking tussen de afdeling en het nationale partijniveau en het federale en Vlaamse niveau vlot verloopt.

 

De CD&V is en blijft een partij die lokaal sterk scoort. Als meter waak ik ermee over dat die lokale politiek ook in Brussel hoog op de agenda staat.

 

Ik wens de afdeling van Niel alle succes met hun frisse start. De nieuwe ploeg ziet er alvast veelbelovend uit!