Samen met social-profit organisaties kansarmoede uit de wereld helpen

10-06-2011

10-06-2011

Ik was vandaag aanwezig op een actie van stoparmoede.nu in samenwerking met het ACW achter het centraal station. Met deze actie wou stoparmoede.nu de hoge huurprijzen in Antwerpen aankaarten.

Hoge huurprijzen die de situatie van minderbedeelden vaak zwaar hypothekeren en een vierde wereld in Antwerpen creëren. Iemand die van een leefloon leeft heeft meestal de middelen niet om een "deftig" appartement te huren en geraakt zo in handen van huisjesmelkers die vaak deze mensen in een sterke (financiële) greep kunnen houden.

Enkel door doorgedreven acties tegen huisjesmelkers, het begeleiden van kansarmen en de verdere ondersteuning van sociale huisvestingmaatschappijen kunnen we dit probleem écht aanpakken. Acties waar ikzelf mij sterk voor tracht in te zetten binnen mijn politieke loopbaan en waarvoor ik de volledige steun krijg van het ACW.

Voor verder informatie over de acties van stoparmoede.nu verwijs ik door naar hun website en ik wil hierbij iedereen oproepen om op facebook lid te worden van stop armoede nu, want wie kan er nu voorstander zijn van armoede. Armoede die zeker en vast niet altijd voortkomt van herhaalde foute keuzes of onwil, maar veel vaker van het gebrek aan een tweede kans en persoonlijke "rampen" die hen plots overvallen.